Osaaminen kehittyy jakamalla

04.02.2018

Suomen ja Japanin nuorten maajoukkueryhmät pitivät yhteisen viikon kestäneen leirin Kuortaneen Urheiluopistolla. Suomen poikien ja nuorten telinevoimistelun parhaimmisto pääsi harjoittelemaan maailman huippumaan Japanin parhaimmiston kanssa (alle 15-vuotiaiden maajoukkue). Japani voitti Rion Olympialaisissa sekä miesten moniottelun kultamitalin että joukkuekullan.

Japanista Kuortaneelle matkusti yhteensä 11 voimistelijaa, 5 valmentajaa sekä fysioterapeutti. Joukkueen johtajana ja päävalmentajana toimii moninkertaisen maailman mestarin Kenzo Shirain valmentaja Haruo Mizuguchi.

Niin voimistelijoiden kuin valmentajien osaaminen kehittyy havainnoimmalla mestareiden harjoittelua ja yhdessä tekemällä. Japanilaiset jakoivat leirillä valmennusosaamistaan ja vastasivat kysymyksiin. Yhteisissä harjoituksissa suomalaiset nuoret pysyivät hyvin mukana ja saivat paljon uusia harjoitteita ja ideoita niin voimistelijoille kuin valmentajille. Valmennusosaamisemme sai japanilaisilta tunnustusta. Japanilaiset hämmästyivät kun kuulivat nuorten maajoukkueryhmään kuuluvan Akseli Karsikaksen valmentajan Janne Haapajoen olevan suomalainen eikä venäläinen. Urheilijoiden motivaatio kasvoi, kun kukin pystyi vertailemaan omaa suoritustaan oman ikäluokkansa maailman huippuihin ja sai neuvoja omaan osaamisensa kehittämiseen.

"Alun perin suunnittelimme lähtöä leirille Japaniin, mutta totesimme toimivammaksi ratkaisuksi kutsua japanilaiset tänne treenaamaan kanssamme. Näin saamme vielä useamman valmentajan ja voimistelijan näkemään sekä oppimaan heidän treeneistään. Ovathan he yksi maailman kärkimaista, joten voimme oppia heiltä paljon," kertoi poikien maajoukkevalmentaja Antti Palkola.

Oli ilo seurata poikien intensiivistä harjoittelua. Kolmen tunnin harjoitusten jälkeen heitä sai jopa hätistellä salilta illalliselle. Toivomme yhteistyön jatkuvan japanilaisten kanssa tulevina vuosina. Hieno suoritus Jani Tanskaselta ja miesten telinevoimistelulta saada huippumaa vieraaksemme. Meillä on hyvät aihiot saada jatkoa Tomi Tuuhan hypyn EM-kullalle ja Jani Tanskasen rekin MM-kullalle.

Kuinkahan monta tulevaa MM- tai Olympiamitalistia on kuvassa !!!?

12.03.2021Kun kukaan ei ole täysin tyytyväinen, lopputulos on vähintään kohtuullinen
06.06.2020Voimisteluliitto jakaa 200 000 euroa tukea seuroille, asetun ehdolle uudelle puheenjohtajakaudelle
16.11.2019Voimisteluliitto on Suomen suurin nuorten naisten johtamiskoulutusorganisaatio
23.03.2019Voimistelussa ei ole lajikulttuuriongelmaa, jokaisella on oikeus turvalliseen ympäristöön
27.11.2018Espoolaisilla urheiluseuroilla on yhteinen ääni, seurat työstivät esityksen Espoon huippu-urheilustrategiaksi
17.11.2018Haluamme edistää avoimuuden kulttuuria, keskiössä urheilija
24.05.2018Urheiluseurat työstivät visiota Espoon huippu-urheilusta vuonna 2030
16.04.2018Huippu-urheilustrategia Espoolle
04.02.2018Osaaminen kehittyy jakamalla
29.01.2018Tanssillisen Voimistelun suosio kasvaa

Siirry arkistoon »